Wie is David Berceli?

David berceli is een internationale deskundige in trauma en conflictbeheersing.
Al meer dan 20 jaar heeft hij in Afrika (Oeganda, Soedan, Jemen, Ethiopië en Egypte) en het Midden-Oosten (Libanon, Israël, Palestina), gewoond en gewerkt. Landen die vaak verscheurd waren door oorlog of getroffen door natuurrampen.
Hij ontwikkelde een zelfhulptechniek om stress te verminderen en te herstellen van trauma’s.

Voor het Amerikaanse leger ontwikkelde hij specifieke posttraumatische hulpprogramma’s. Hij organiseerde ook cursussen voor risicoberoepen (politie, leger, reddingswerkers, brandweerlieden, stressteams…) en NGO’s waarvan het personeel direct is blootgesteld aan traumatische situaties.
Hij maakte TRE® bekend bij getraumatiseerde bevolkingsgroepen, zodat ze van hun trauma’s geleidelijk konden herstellen en verzoening tussen strijdende groepen mogelijk werd.

Momenteel geeft David Berceli TRE®- opleidingen in een 30-tal landen. David Berceli blijft betrokken bij trauma-herstelprogramma’s, niet uitsluitend om het lijden veroorzaakt door trauma’s te verminderen, maar ook omdat hij zag dat het werken aan je trauma’s unieke groeimogelijkheden in zich heeft, zowel individueel als collectief.

Ook wij hebben David op bezoek gehad, in november 2014, in Brussel. Op dat ogenblik was in Parijs een terreuractie aan de gang. Ik was ontzettend onder de indruk van zijn authenticiteit en deskundigheid.

Samen met deze andere providers uit Belgie, Nederland en Frankrijk hebben we een zeer intense bijscholing kunnen volgen.

David kwam in 2018 opnieuw een advanced training geven voor de professionele TRE® providers in België.